• A TOSA Központ április 27-edikei heti hírleveléből

  A TOSA Központ 2009. április 27-edikei heti hírleveléből

  Autentikus evolúció

  A spirituális táplálás és az egó-táplálás közötti különbség

  Második rész

  Sri Ram Kaa-tól és Kira Raa-tól

  Miközben a globális újrarendeződés tovább folytatódik, számos földi változásnak lehetünk tanúi. A megtört fényenergia által létrehozott rendszereken belül társadalmi konfliktusok lángolnak fel és erősödik a fájdalom. Azok, akik belső bizalmukat nem a Lélek-energiában horgonyozzák le, egyre inkább ennek pótlékaiba fognak kapaszkodni. A lélek biztonságának helyettesítői a különböző külső tekintélyek, például a politikai és vallási vezetők. Ezek a „vezetők” mind a voksodat akarják.

  A külső valóság nem fog számodra térképpel szolgálni az utadhoz. Az egységbe vezető ösvény a szeretet, nem pedig az ellenállás útja. A lelked tudja, merre menj. Az egó a belső gyermek és az elme azok, akik eltévedtek. De TE nem vesztél el! TE nem rettegsz. Itt az ideje, hogy elővedd a bizalmat, és önazonosságodat Autentikus Énedhez kapcsold. Mi, emberek, mint kollektíva éppen elég hosszú ideig szolgáltunk Az Egó Templomában, éppen elég sokáig fogadtuk az egó ajándékait - itt van hát az ideje az autentikusabb, hitelesebb tanításoknak.

  A választás természetesen a Tied. Azokkal a tanításokkal és emberekkel kívánsz összehangolódni, akik átmenetileg jó szórakozást kínálnak belső gyermeked számára? Ha így van, a világ a lehetőségek széles skáláját nyújtja a Neked - és mindegyik jó! Csak az a fontos, hogy felismerd: ez a fajta kikapcsolódás csak pillanatnyi felüdülést jelent. Átmeneti oldódást ad arra az általában belső feszültségként leírható állapotra, amely nem más, mint a tisztasággal, a lélekkel való kapcsolódás utáni belső vágyakozás.

  Az autentikus evolúció és magasabb szintű összehangolódás tapasztalatára vágysz? Akkor megvan rá az esély, hogy fel kell hagynod valamivel. Hívást fogsz kapni, hogy feladd a kevésbé tápláló tevékenységekhez, emberekhez és tanokhoz való ragaszkodásodat, még akkor is, ha ezeket a dolgokat körülötted olyan sokan szeretik, olyan sokan helyeslik. A kérdés, az: el akarod-e engedni a többiek jóváhagyása iránti szükségletedet?

  E cikket emlékeztetőül szántuk, hogy tisztában légy vele: egész egyszerűen nem létezik könnyű megoldás addig, amíg hagyod, hogy az egó csinálja a műsort. Amíg így van, minden egyes döntésed dilemma lesz és minden kapcsolatod kompromisszum. Ez a sűrűség iskolája. S amikor elérkezik az idő, hogy azt mondd, „elég”, az egó, mint egy mágnes fogja Hozzád vonzani azokat az embereket és körülményeket, akik próbára teszik az elhatározásodat. Olyanná fogsz válni, mint a két éves kisgyerek, aki egy lépést tesz előre, egyet pedig hátra, hogy megtanulja megvetni a lábát a valóság formálódó-rázkódó talaján.

  Az egyetlen kiút az, ha állhatatos vagy spirituális elkötelezettségeddel kapcsolatban, ha kitartasz. Ha jobban bízol az Isteniben, mint bármiben ezen a világon. Ha képes vagy meghalni azért, hogy úgy élhess, ahogyan szeretnél... s ekkor valóban szabaddá válsz!

  Ez az, amit senki más nem tehet meg helyetted. Egyetlen csoport, vallási közösség, egyetlen tanítás sem. Csak Te magad sétálhatsz keresztül azokon a - teremtett -korlátokon, amelyek hatalommal bírnak feletted. A tanítások emlékeztethetnek Téged az igazságra. Stratégiákat, módszereket kínálhatnak arra, hogyan kormányozd magad ebben a világban.

  Elsődleges és legnagyobb tanítód azonban a Lelked. A Lélek a Te valódi Templomod.

  Szándékodban áll-e, hogy átadd mindazt az aggodalmat és kötöttséget, amibe belefeledkeztél és engeded-e, hogy a Lélek vezessen?

  S ha nem most, hát mikor állsz készen?

  Fordította: Kupai Eszter


  >> vissza a bejegyzésekhez <<
   ---
vissza az elejére