5+1 kihagyhatatlan étkezi tanács ami a rák megelőzését szolgálja!
A rákkal szembeni harcnak két fázisa különböztethető meg. A küzdelem első lépését akár nevezhetnénk a 0. lépésnek is, hiszen ez a megelőzés. Ez, a 0. szint megakadályozza, hogy a karcinogének célba jussanak (az antioxidánsok, a 2-es fázisú serkentők, a vitaminok és az ásványi anyagok támogatják az immunrendszert).
A rák megelőzési stratégiáját 6 rendkívül fontos étkezési tanáccsal támogathatjuk:
- Kevés zsír, sok rost, főként zöldség és gyümölcs alapú (lehetőleg bio) diéta.
- Sárga és narancssárga növényi eredetű ételek, sötétzöld leveles zöldségek, káposzta, brokkoli, paradicsom, borsó, hagyma, póréhagyma, citrusfélék és rozmaring.
- A gabonafélék (különösen a zab, a rizs és a rozs), mogyoró- és diófélékkel, hüvelyesekkel, illetve halolajjal kombinálva E-vitaminnal és antioxidánsokkal látják el a szervezetet.
- C-, D-, E- és K-vitamin, B-vitaminok, Q10, és vegyes karotinodok szedése, melyek mind antioxidánsok
- Csökkentsük a pácolt, tartósított, grillezett és sült húsok fogyasztását!
- Fogyasszunk prebiotikumokat és/vagy élőjoghurtot.
Forrás: http://www.naturalnews.hu/6-etkezesi-tanacs-a-rak-ellen/
---
vissza az elejére